1 december 2012

kruidige wortelsoep

Worteltijd! Nu het buiten weer kouder wordt, is een kruidige soep een aangenaam tussendoortje. En omdat het worteltijd is, is dit ook nog eens een budgettechnisch handig recept! Onderstaand recept levert ongeveer 8 porties op, ik vries de helft in.
Ik kook met weinig zout. Vandaar dat ik maar 1 liter bouillon gebruik en daarnaast nog ongeveer een liter water. Mocht je meer zout in de soep willen, maak er dan 2 liter bouillon van, of 1,5 liter bouillon en 0,5 liter water. Of net waar je zin in hebt.


Nodig:
  • olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • ongeveer 1 liter water
  • 1 kilo wortels
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 2 el ras el hannoutkruiden
  • snuf cayennepeper
  • 1 grote aardappel in stukjes
  • scheutje honing
  • scheutje citroensap
  • eventueel gedroogde korianderblaadjes

Bereiding:
  1. Schil de wortels en snij ze in stukken.
  2. Snij de uien en knoflook in stukjes.
  3. Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak op laag vuur de ui en knoflook glazig
  4. Voeg de gember en de ras el hannoutkruiden toe. Fruit dit ongeveer een minuutje, totdat de olie is opgenomen in de kruiden.
  5. Voeg de wortels en de aardappel en de bouillon toe.
  6. Laat dit zacht doorkoken totdat de boel gaar is.
  7. Pureer de soep tot een glad mengsel.
  8. Voeg de cayennepeper, honing en citroensap toe.
  9. Kijk naar de dikte van de soep en voeg naar believen de rest van het water toe, totdat de soep je gewenste dikte heeft.
  10. Ik vrolijk de boel op met wat gedroogde korianderblaadjes. Maar echt nodig qua smaak is dit niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten