Ik kook met weinig zout. Vandaar dat ik maar 1 liter bouillon gebruik en daarnaast nog ongeveer een liter water. Mocht je meer zout in de soep willen, maak er dan 2 liter bouillon van, of 1,5 liter bouillon en 0,5 liter water. Of net waar je zin in hebt.
Nodig:
- olijfolie
- 1 liter bouillon
- ongeveer 1 liter water
- 1 kilo wortels
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember, geraspt
- 2 el ras el hannoutkruiden
- snuf cayennepeper
- 1 grote aardappel in stukjes
- scheutje honing
- scheutje citroensap
- eventueel gedroogde korianderblaadjes
Bereiding:
- Schil de wortels en snij ze in stukken.
- Snij de uien en knoflook in stukjes.
- Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak op laag vuur de ui en knoflook glazig
- Voeg de gember en de ras el hannoutkruiden toe. Fruit dit ongeveer een minuutje, totdat de olie is opgenomen in de kruiden.
- Voeg de wortels en de aardappel en de bouillon toe.
- Laat dit zacht doorkoken totdat de boel gaar is.
- Pureer de soep tot een glad mengsel.
- Voeg de cayennepeper, honing en citroensap toe.
- Kijk naar de dikte van de soep en voeg naar believen de rest van het water toe, totdat de soep je gewenste dikte heeft.
- Ik vrolijk de boel op met wat gedroogde korianderblaadjes. Maar echt nodig qua smaak is dit niet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten