Quichedeeg (voldoende voor zeker twee quiches, deeg is goed in te vriezen)
Nodig:
- 250 gram bloem
- 175 gram zachte boter in stukjes
- 1 ei
- 2 el water
- zout naar smaak
Bereiding:
- Klop het ei met het water los.
- Voeg het zout, de boter en het ei bij de bloem en kneed er een soepel deeg van.
Nodig:
- een met deeg beklede quichevorm
- 4 eieren
- 1 pak gerookte zalm
- 150 gram gruyerekaas, geraspt
- 250 ml slagroom
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Leg op de bodem van de beklede vorm de plakken zalm.
- Strooi de kaas over de zalm.
- Klop de eieren los met de slagroom en zout en peper en schenk dit op de kaas.
- Ongeveer 30 minuten bakken in de oven.
Quiche met feta en spinazie
Nodig:
- een met deeg beklede quichevorm
- 1 zak spinazie (vers)
- 150 gram feta
- 2 el pijnboompitjes
- 4 eieren
- peper
- 2 tl gedroogde oregano
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Breng een bodempje water in een grote pan aan de kook en kook daarin snel de spinazie, totdat deze gaat slinken.
- Knijp de spinazie uit (het water moet er zoveel mogelijk uit) en snij de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren los met peper en oregano.
- Brokkel de feta door het eimengsel (ik prak de feta met een vork klein).
- Roer de spinazie door het eimengsel en voeg de pijnboompitjes toe.
- Doe alles in de vorm en bak deze in ongeveer 30 minuten in de oven.
Nodig:
- een met deeg beklede quichevorm
- vijf plakken rauwe ham
- heel klein gesneden groente (bijvoorbeeld: broccoli, prei, knoflook, rode ui en tomaat)
- 4 eieren
- zout en peper naar smaak
- 1 pakje roomkaas
- geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Leg op de bodem van de beklede vorm de plakken ham.
- Klop de eieren los met zout, peper en roomkaas.
- Roer de groente snel door het eimengel en schenk dit op de plakken ham.
- Strooi wat geraspte kaas over de quiche
- Bak in ongeveer 30 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten