1 december 2012

quiche

Quiche, ik vind het een handig iets! Eens in de zoveel tijd maak ik ineens drie verschillende quiches. Twee voor in de vriezer en een voor een dag later. Erg handig met een drukke werkweek voor de boeg. Als je de quiche op een later moment opwarmt, dek dan de quiche af met aluminiumfolie tijdens het verwarmen. Qua ingrediĆ«nten is het  vaak zoeken in de groentela wat er nog in ligt. Het deeg maak ik zelf, maar je kunt ook natuurlijk quichedeeg kopen voor een snelle variant. Als je zorgt dat de groenten goed klein gesneden zijn, dan worden de smaken mooi vermengd.

  Quichedeeg (voldoende voor zeker twee quiches, deeg is goed in te vriezen)

Nodig:
  • 250 gram bloem
  • 175 gram zachte boter in stukjes
  • 1 ei
  • 2 el water
  • zout naar smaak

Bereiding:
  1. Klop het ei met het water los.
  2. Voeg het zout, de boter en het ei bij de bloem en kneed er een soepel deeg van.
Quiche met gerookte zalm

Nodig:
  •  een met deeg beklede quichevorm
  • 4 eieren
  • 1 pak  gerookte zalm
  • 150 gram gruyerekaas, geraspt
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Leg op de bodem van de beklede vorm de plakken zalm.
  3. Strooi de kaas over de zalm.
  4. Klop de eieren los met de slagroom en zout en peper en schenk dit op de kaas.
  5. Ongeveer 30 minuten bakken in de oven.

Quiche met feta en spinazie

Nodig:
  • een met deeg beklede quichevorm
  • 1 zak spinazie (vers)
  • 150 gram feta
  • 2 el pijnboompitjes
  • 4 eieren
  • peper
  • 2 tl gedroogde oregano

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Breng een bodempje water in een grote pan aan de kook en kook daarin snel de spinazie, totdat deze gaat slinken.
  3. Knijp de spinazie uit (het water moet er zoveel mogelijk uit) en snij de spinazie in kleine stukjes.
  4. Klop de eieren los met peper en oregano.
  5. Brokkel de feta door het eimengsel (ik prak de feta met een vork klein).
  6. Roer de spinazie door het eimengsel en voeg de pijnboompitjes toe.
  7. Doe alles in de vorm en bak deze in ongeveer 30 minuten in de oven.
Quiche met ham

Nodig:
  1. een met deeg beklede quichevorm
  2. vijf plakken rauwe ham
  3. heel klein gesneden groente (bijvoorbeeld: broccoli, prei, knoflook, rode ui en tomaat)
  4. 4 eieren
  5. zout en peper naar smaak
  6. 1 pakje roomkaas
  7. geraspte kaas

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Leg op de bodem van de beklede vorm de plakken ham.
  3. Klop de eieren los met zout, peper en roomkaas.
  4. Roer de groente snel door het eimengel en schenk dit op de plakken ham.
  5. Strooi wat geraspte kaas over de quiche
  6. Bak in ongeveer 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten