17 juni 2013

Lemon curd

Lemon curd is eenvoudig te maken en volgens mij kun je het prima invriezen. Althans, ik doe een poging, want ik heb net een portie in de vriezer gezet. Maak de lemon curd een dag voordat je het nodig hebt, dan kan de smaak intensiveren en kan de curd ook goed opstijven. Ik gebruik lemon curd in taartjes of als vulling voor een feestelijke kindertaart. Dit recept komt uit "Het Kookboek" van Ottolenghi.

Nodig
  • 200 ml citroensap (ongeveer vijf citroenen)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 4 eigelen
  • 180 gram boter, in blokjes

Bereiding
  1. Doe de citroensap, suiker, eieren, eigelen en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Zet de pan op halfhoog vuur en breng alles al roerende met een garde aan de kook. Als de massa aan de bodem gaat kleven, zet dan het vuur laag en blijf doorroeren. Zodra de lemon curd gaat koken komen er grote luchtbellen. Roer dan nog een minuut door.
  2. Neem van het vuur en roer met de garde de rest van de boter erdoor.
  3. Doe de lemon curd in een kom en dek af met plastic folie. Druk de folie op de curd, dat voorkomt velvorming.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem dan minimaal zes uur in de koelkast om goed op te stijven. In de koelkast ongeveer vier dagen te bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten