
Nodig
- deeg voor pasteitjes
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 6 el ketjap manis of ketjap bentang
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl laos
- 1/2 tl koenjit of kurkuma
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak bijna rul. Voeg dan alle kruiden en de ketjap en de basterdsuiker toe. Goed mengen.
- Zet het vuur wat hoger en zorg ervoor, dat alles gaar wordt en wat inkookt. Het gehakt zal de ketjap helemaal opnemen.
- Vul de pasteivorm met wat deeg (of steek een rondje van 8cm doorsnee uit), vul met gehakt en sluit het pasteitje. Doe dit net zolang totdat al het gehakt of het deeg op is.
- Bestrijk de pasteitjes met wat olijfolie en bak in 15 minuten goudgeel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten