17 juni 2013

pasteitjes met oosterse vulling


Pasteitjes zijn ideaal en naar alle smaken aan te passen. Je kunt ze een Mediteraanse smaak meegeven, maar ook Oosters. Dit keer heb ik rundergehakt gebruikt en een Oosterse draai gegeven aan de smaak. En het wonder geschiedde: zelfs de kinderen aten deze pasteitjes achter elkaar op. Ze hebben meegeholpen met de vulling, wat een komisch en gezellig tafereel opleverde. Uiteindelijk zijn er ook 'koekjes' gemaakt met wat kleivormpjes, er was deeg teveel. Welja, als ze het maar eten. Dit was in ieder geval een succesrecept dat vaker op tafel staat.




Nodig
  • deeg voor pasteitjes
  •  250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 6 el ketjap manis of ketjap bentang
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl koenjit of kurkuma
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak bijna rul. Voeg dan alle kruiden en de ketjap en de basterdsuiker toe. Goed mengen.
  3. Zet het vuur wat hoger en zorg ervoor, dat alles gaar wordt en wat inkookt. Het gehakt zal de ketjap helemaal opnemen.
  4. Vul de pasteivorm met wat deeg (of steek een rondje van 8cm doorsnee uit), vul met gehakt en sluit het pasteitje. Doe dit net zolang totdat al het gehakt of het deeg op is.
  5. Bestrijk de pasteitjes met wat olijfolie en bak in 15 minuten goudgeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten