17 juni 2013

Zoet korstdeeg

Dit deeg is ideaal voor kleine taartjes. Je kunt het deeg een week in de koelkast bewaren of invriezen. Dan blijft het ongeveer drie maanden goed. Het recept komt uit "Het Kookboek" van Ottolenghi.

Nodig
  • 330 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • geraspte schil van een halve citroen
  • snuf zout
  • 180 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 1 eidooier
  • 2 el ijskoud water

Bereiding
  1. Doe de bloem met de poedersuiker, citroenrasp en zout in een kom. Doe de boter erbij en wrijf dit goed door elkaar. Het deeg moet eruit zien als grof broodkruim, er mogen geen klontjes boter meer in zitten.
  2. Voeg de eidooier en het water toe en kneed met de hand snel tot een deeg. In het begin blijft het korrelig, maar als je door blijft kneden komt het helemaal goed. Het wordt een soepel deeg.
  3. Maak er een platte schijf van en leg, in plastic gewikkeld, een half uur in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten