17 juni 2013

Tartelettes

Tartelettes zijn kleine taartjes. Ik heb ronde gekartelde vormpjes met een diameter van zo'n zeven cm gebruikt. Als deeg gebruik ik zoet korstdeeg. Dat is een deeg met een verfijnde smaak, die niet overheerst.

Nodig

Bereiding
  1. Vet de vormpjes in met de boter.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Rol het korstdeeg uit en snij lappen deeg af, zo groot dat je de vormpjes kunt bekleden. Zorg dat alles goed bekleed is. Het deeg rijst niet, dus als je te weinig op de randen doet, krijg je de tartelettes later niet goed gevuld.
  4. Leg wat bakpapier in de vormpjes en vul deze met gedroogde peulvruchten. Bak de tartelettes 20 minuten. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en bak de tartelettes nog een paar minuten in de oven, totdat de tartelettes mooi goudbruin zijn.
  5. Haal de tartelettes nog warm uit de bakvormen en laat op een rooster helemaal afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten