16 november 2012

Pannenkoeken



Zelf pannenkoeken bakken is ook een feest voor kinderen. Ik vind het onbegrijpelijk dat er in de schappen van de supermarkten zoveel kant-en-klare mixen voor pannenkoekbeslag staan. Kennelijk is er een markt voor. Maar mensen,, waaruit bestaat pannenkoekbeslag nou helemaal? Daar is geen dure mix voor nodig. Zeker niet als je bij die mix nog eens bijvoorbeeld melk moet toevoegen. Hou het eenvoudig en hou het goedkoop, is mijn devies. De onderstaande hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 14 dunne pannenkoeken, formaat standaard koekenpan.



Nodig
  • 375 gram bloem
  • 750 ml melk
  • 3 eieren
  • snuf speculaas/koekkruiden
  • (vloeibare) boter om te bakken

Bereiding

  1. Doe de bloem, kruiden en melk in een kom en mix dit door elkaar.
  2. Voeg de eieren toe en blijf doorkloppen.
  3. Verhit in een koekenpan wat boter en voeg wat beslag toe.
  4. Als de bovenkant van de pannenkoek droog wordt is het tijd om de pannenkoek om te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten