Nodig
- 25 gram parmezaan, vers geraspt
- 25 gram pecorino, vers geraspt (mocht je dat niet willen/kunnen gebruiken dan kun je ook alleen parmezaan gebruiken, totaal 50 gram)
- 1 teentje knoflook
- 40 gram pijnboompitjes
- ongeveer 100 ml olijfolie
- 25 blaadjes verse basilicum
- scheutje citroensap
- peper
- vijzel
Bereiding
- rooster de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin zijn, laat even afkoelen.
- vijzel eerst de knoflook fijn.
- voeg ervolgens de pijnboompitjes toe en vijzel verder.
- vijzel dan de basilicumblaadjes.
- Schep de geraspte kaas erdoorheen.
- voeg de olijfolie toe. Let op de consistentie: je hoeft niet alle olie te gebruiken, kijk maar wat je zelf het lekkerste vindt.
- breng op smaak met een scheutje citroensap (niet te veel) en wat peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten