12 december 2012

Burgertijd

Woensdag burgerdag. Althans, regelmatig dan. Ik heb een grote voorkeur voor lamsgehakt, gemaakt van lamsbout. Ik heb het geluk zelf een gehaktmolen te hebben, zodat het gehakt ook echt vers van de pers is. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gehakt kopen.

De burgers belanden bij mij op een broodje en worden voorzien van wat flinterdun gesneden rode ui en tomaat. Ik serveer er een sausje bij, gemaakt van creme fraiche, mayonaise en harissa en nog wat kruiden. Het recept van de broodjes kun je hier vinden: broodjes.

Nodig (ongeveer 8 middelgrote burgers)
  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 el ras el hannout kruiden
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • ei
  • rode ui
  • knoflook
  • olijfolie

Bereiding
  1. Snij de ui en knoflook heel fijn.
  2. Vermeng het gehakt met de ui, knoflook, kruiden en paneermeel en kneed het goed door elkaar. Als het gehakt te vochtig blijft, doe er dan wat meer paneermeel in. Is het gehakt te droog of valt het uit elkaar, voeg dan een geklutst ei toe.
  3. Maak snel een stuk of 8 burgers.
  4. Bak de burgers in wat olijfolie gaar.
  5. Je kunt de burgers serveren met een broodje, wat dungesneden rode ui en tomaat en een sausje. Of gewoon met wat frietjes en salade. Of met wat anders.
Sausje
Nodig
  • 2 el creme fraiche
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl harissa
  • peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderblad

Bereiding
  1. Mik alles bij elkaar en roeren maar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten