23 december 2012

citroenblokjes

Deze week heb ik mezelf op drie kerstcadeaus getrakteerd, namelijk drie taartmagazines. Al bij het bladeren in het eerste tijdschrift was het raak: citroenblokjes. Samen met de oudste heb ik die vandaag gemaakt. En ze zijn heerlijk! Eerlijkheid gebied te zeggen dat de kinderen de blokjes niet zo lekker vonden, maar soit. Des te meer hebben wij. Wij vonden ze in ieder geval zeer geslaagd. Alhoewel er een flinke hoeveelheid citroensap in gaat, zit er toch een zoete smaak bij. Een mooie combinatie van zoet en zuur.




Het recept is vrij eenvoudig en makkelijk samen met kinderen te maken. Zoals gezegd, het recept komt uit een van de bakmagazines, namelijk Baking Heaven.
Nodig:
  • 280 gram en 50 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 tl zout
  • 225 gram roomboter, koud
  • 4 eieren
  • 350 gram suiker
  • sap van 4 citroenen
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • bakblik (ongeveer 30x20 cm)
  • bakpapier
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Meng 280 gram bloem met 80 gram poedersuiker, zout en boter en maak hier snel een soepel deeg van.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik. Bak dit in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  4. Klop in een kom de eieren los. Voeg dan de suiker, citroensap en citroensap toe en klop rustig door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder. Voeg dit voorzichtig toe aan het eimengsel en zorg dat alles goed gemengd is.
  5. Verdeel het beslag over de bodem en bak nog eens ongeveer 30 minuten.
  6. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi het dan met wat poedersuiker. Snij de taart in blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten