23 december 2012

Pastachoca

Soms stuit je onverwacht op een recept, waarvan je denkt: is het echt zo simpel om zelf te maken? Zo trof ik laatst een recept voor pastachoca aan. Pastachoca is een van de dingen, die in ons huis binnen no time op is. Een goede reden om eens zelf aan de slag te gaan. Nou ja, om een van de kinderen aan het werk te zetten. Het is een makkelijk recept en aangezien het de kinderen zijn die de pastachoca eten, mogen ze hem mooi zelf maken. Je hebt glucose nodig. Dat kun je kopen in winkels waar taartbenodigdheden verkocht worden. Ook in kookwinkels. En anders via het internet.
Nodig:
  • 200 gram kookchocola, in stukjes
  • 200 ml slagroom
  • 2 vanillepeulen
  • 200 gram glucose
  • 100 gram gezouten roomboter

Bereiding:
  1. Snij de vanillepeulen open.
  2. Doe de slagroom samen met de vanillepeulen in een pan en breng aan de kook.
  3. Haal de vanillepeulen uit de slagroom en verwijder het resterende vanillemerg, doe dit bij de slagroom.
  4. Doe de glucose door de slagroom en roer goed.
  5. Schenk het slagroommengsel over de chocolade en roer goed, zodat alle chocolade oplost.
  6. Voeg dan de gezouten roomboter toe in blokjes. Roer totdat alles is opgelost.
  7. Schenk de chocopasta in twee schone potjes en zet het een nacht in de koelkast.
  8. Je kunt de pasta ongeveer een week of vier goed houden, zolang je hem maar in de koelkast bewaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten