23 december 2012

Knolselderijsoep met dragon

Het is nu eind december en dus ligt de knolselderij in de winkels. Een echte groente voor deze tijd. En ik hou van knolselderij! Althans, in soepvorm. Deze variant is snel gemaakt en smaakt door de dragon verrassend. Lekker op koude dagen.
Nodig:
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 knolselderij
  • 1,5 liter bouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 tl gedroogde dragon
  • peper

Bereiding:
  1. Snij de knoflook en de ui in stukken.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit op zacht vuur de ui en knoflook glazig.
  3. Schil de knolselderij en snij in stukken. Doe deze in de pan en roer even.
  4. Voeg de bouillon toe en laat de soep koken totdat de knolselderij gaar is.
  5. Pureer de soep helemaal glad.
  6. Voeg de creme fraiche en de dragon en wat peper (naar smaak) toe en verwarm de soep. Laat niet koken. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten