1 december 2012

Pasta

Pasta is te koop in veel vormen en soorten. In de supermarkten heb je gedroogde pasta en verse pasta. Maar ja, wat nu als je gewend bent om zoveel mogelijk zelf te maken en zonder toevoegingen te eten? Dan zorg je dat je zelf pasta maakt. En wat blijkt? Niets zo eenvoudig als zelf pasta maken. Vooral de langesliertenpasta, tagliatelle, is kinderlijk eenvoudig met een pastamachine. Ook hier koken we vooruit: we maken een dubbele hoeveelheid en laten de helft van de tagliatelle drogen. Dat blijft een week of twee goed. De kooktijd van verse pasta is ongeveer 4 minuten. Met onderstaand basisrecept kun je alle vormen pasta maken die je wilt; tagliatelle, lasagnebladen, spaghetti, noem maar op. Toen ons tweede kind na een operatie moest leren eten, hebben we zelfs een keer roze spaghetti gemaakt door wat kleurstof door het deeg te mengen. Met succes, ze at het op en lustte daarna pasta. Gelukkig al gauw ook de normale kleur, want die roze variant, ik vond het eigenlijk maar niets.

nodig per persoon:
  • 100 gram semolabloem
  • 1 ei

Bereiding:
  1. Meng door elkaar en kneed er een deeg van.
  2. Doe het deeg in de pastamachine en kies de gewenste dikte en vorm.
  3. Kook in kokend water, ongeveer 4 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten