nodig (voor twee personen):
- 2 mootjes zalm
- 1 venkel
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 prei
- 1 (rode) ui
- scheut witte wijn
- 1 kopje bouillon (ik gebruik een beker opkikker-bouillon)
- olijfolie
- 250 gram grote krieltjes
- laurierblaadje
- scheutje citroensap
- eventueel maizena
Bereiding:
- Snij de venkel, prei, tomaten, ui en knoflook klein.
- Verwarm in een ruime (koeken)pan de olijfolie en fruit op laag vuur de ui en knoflook even glazig.
- Voeg de prei, venkel en tomaten toe en bak even aan.
- Voeg de krieltjes toe en blus met de witte wijn
- Dan kan de bouillon erbij, samen met het laurierblaadje en het citroensap.
- Laat het gerecht een minuut of 20 zachtjes koken totdat de krieltjes gaar zijn. Schep regelmatig even om.
- Mocht het stoofpotje nog te waterig zijn, dan kun je het wat aandikken met maizena.
- Grill of bak de zalmmootjes in een andere pan.
- Schep de venkelstoof op een bord en leg er een mootje zalm op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten