Nodig (voor vier personen)
- 2 groene Spaanse pepers
- 2 lenteuitjes
- 750 ml kippenbouillon
- 250 ml slagroom (of, zoals ik meestal gebruik: sojaroom)
- 2 rijpe avocado's
- peper
- 2 el gesnipperde koriander
Bereiding
- Maak de pepers schoon, halveer ze en haal de pitjes weg. Snij de helften in smalle reepjes.
- Maak de lenteuitjes schoon en snij deze ook in smalle ringetjes.
- Breng de bouillon met de slagroom en de reepjes peper aan de kook.
- Halveer de avocado's, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Let op: doe dit vlak voordat je de soep gaat opdienen, anders wordt het vruchtvlees bruin.
- Neem de bouillon van het vuur en klop er met een staafmixer de avocadopuree doorheen. De avocadopuree mag beslist niet koken, anders krijg je een intens bittere smaak.
- Breng de soep op smaak met peper en serveer met de lenteui en koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten