19 januari 2013

Californische avocadosoep

Een ander gerecht waarmee we tijdens het kerstavonddiner verrast werden, was de Californische avocadosoep van Marjolein. Het zou nooit in me opgekomen zijn om van avocado een warme soep te maken, maar ik kan je verzekeren: het is zeker een aanrader! De soep smaakte mild en zacht, erg lekker. En eenvoudig te maken. Avocado's zitten boordevol goede (onverzadigde) vetzuren, dat is een mooie bijkomstigheid. Let wel op, want bewaren lukt met deze soep niet. De pan moet dus leeg.











Nodig (voor vier personen)
  • 2 groene Spaanse pepers
  • 2 lenteuitjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom (of, zoals ik meestal gebruik: sojaroom)
  • 2 rijpe avocado's
  • peper
  • 2 el gesnipperde koriander

Bereiding
  1. Maak de pepers schoon, halveer ze en haal de pitjes weg. Snij de helften in smalle reepjes.
  2. Maak de lenteuitjes schoon en snij deze ook in smalle ringetjes.
  3. Breng de bouillon met de slagroom en de reepjes peper aan de kook.
  4. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Let op: doe dit vlak voordat je de soep gaat opdienen, anders wordt het vruchtvlees bruin.
  5. Neem de bouillon van het vuur en klop er met een staafmixer de avocadopuree doorheen. De avocadopuree mag beslist niet koken, anders krijg je een intens bittere smaak.
  6. Breng de soep op smaak met peper en serveer met de lenteui en koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten