Nodig (17 stuks)
- 45 gram boter
- 2 eieren
- 170 gram suiker
- 500 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- 240 ml yoghurt
- olie om in te frituren
- wat suiker en wat kaneel.
- Smelt de boter.
- Meng de eieren met de suiker.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Roer de yoghurt, het bloemmengsel en de boter door de eieren.
- Laat het deeg ongeveer een half uurtje in de koelkast rusten.
- Rol dan het deeg op een met bloem bestoven werkblad op tot een rol en snij de rol in stukken.
- Druk de bollen plat en druk er met je duim en wijsvinger een gat in. Rek het gat iets op..
- Meng de suiker met de kaneel en doe dit in een wijde kom of bord.
- Verhit de olie tot 170 graden.
- Schep de bollen een voor een in de olie en bak ongeveer 2 minuten (draai de bollen na een minuut even om).
- Laat de gebakken donuts even op keukenpapier uitlekken en leg ze dan in het suikerkaneelmengsel.
- Meteen opeten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten