19 januari 2013

Donuts

Vorige week zaterdag kwam ik thuis en kwam er een heerlijke geur me tegemoet. Man had besloten om donuts te bakken. Het recept heeft hij van 24kitchen geplukt. Hij vond het eenvoudig om te maken. En o, o, o, wat waren ze lekker! Alleen, ik vrees voor toename in gewicht als we deze te vaak op het menu zetten. Want echt gezond, nee dat zijn ze niet door het frituren. Des te lekkerder dus. Ach, en met beleid een keer deze heerlijke donuts eten moet kunnen. Wil je zien hoe je de donuts maakt, kijk dan hier







Nodig (17 stuks)
  • 45 gram boter
  • 2 eieren
  • 170 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 ml yoghurt
  • olie om in te frituren
  • wat suiker en wat kaneel.
Bereiding
  1. Smelt de boter.
  2. Meng de eieren met de suiker.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  4. Roer de yoghurt, het bloemmengsel en de boter door de eieren.
  5. Laat het deeg ongeveer een half uurtje in de koelkast rusten.
  6. Rol dan het deeg op een met bloem bestoven werkblad op tot een rol en snij de rol in stukken.
  7. Druk de bollen plat en druk er met je duim en wijsvinger een gat in. Rek het gat iets op..
  8. Meng de suiker met de kaneel en doe dit in een wijde kom of bord.
  9. Verhit de olie tot 170 graden.
  10. Schep de bollen een voor een in de olie en bak ongeveer 2 minuten (draai de bollen na een minuut even om).
  11. Laat de gebakken donuts even op keukenpapier uitlekken en leg ze dan in het suikerkaneelmengsel.
  12. Meteen opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten