Ik dacht een aardige pan soep te kunnen halen uit de ingrediƫnten, maar inmiddels hebben we met zijn vieren soep gegeten en heb ik nog twee van die diepvriesbakken vol in de vriezer kunnen zetten. Al met al genoeg voor pak hem beet 9 personen dus. Ik had nog een pot paddenstoelenfond staan, die ik in dit recept heb verwerkt. Maar je kunt uiteraard ook gewoon bouillon gebruiken.
Nodig
- olie
- 1 knolselderij
- 3 pastinaken
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 flinke aardappel
- 1 el karwijzaadjes
- 1 pot paddenstoelenfond (380 ml)
- 1 1/2 pot water
- 1 tl citroenrasp
- 150 ml melk
- 4 el creme fraiche
- peper naar smaak
Bereiding
- Snij de knolselderij, uien, knoflook en pastinaken in stukken.
- Fruit in de olie op zacht vuur de uien en knoflook glazig.
- Voeg de pastinaken en knolselderij toe en schep even om. Ongeveer 5 minuten mee laten bakken.
- Doe de aardappel in stukjes erbij. Ik had een roodschilaardappel en heb die met schil en al meegekookt.
- Voeg de citroenrasp, de fond en het water toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten gaar zijn. Laat de soep dan een beetje afkoelen.
- Pureer de soep in de blender.
- Doe de soep terug in de pan en roer er de melk en creme fraiche doorheen. Als de soep te dik is, leng hem dan aan met warm water.
- Breng op smaak met peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten