Nodig
- minimuffinbakvorm
- 170 gram ongezouten boter
- 100 gram bloem
- 4 grote eieren
- 135 gram suiker
- 1 el citroenrasp
- scheutje vanille-extract of het merg van een vanillepeul
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt in een steelpannetje de boter (op laag vuur, niet laten verbranden!). Laat afkoelen.
- Klop de eieren op maximale stand luchtig, totdat het mengsel ongeveer drie keer zo groot is geworden.
- Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe en blijf kloppen. Let erop, dat je de suiker niet ineens toevoegt, want dan ben je de luchtigheid kwijt. Klop nog ongeveer 2 minuten door.
- Spatel voorzichtig de citroenrasp en vanillemerg/extract door het mengsel.
- Vouw dan voorzichtig de bloem door het mengsel. Niet teveel roeren, anders ben je de luchtigheid kwijt.
- Vouw als laatste de boter voorzichtig door het mengsel.
- Vet de bakvorm in en vul de vormpjes met het deegmengsel. Ik heb de vormpjes tot aan de rand gevuld, echt veel rijzen doet het namelijk niet.
- Ongeveer 12 minuten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten