27 januari 2013

Pepernotentiramisu

Bij het opruimen van de keukenkasten troffen we nog een volle zak pepernoten aan. Daar moest een feesttoetje van gemaakt kunnen worden. Man maakte dan ook dit weekeinde een pepernotentiramisu. Eenvoudig en lekker. Makkelijk ook om dit door een kind te laten maken. Let er wel op dat de tiramisu een uur of vier moet opstijven in de koelkast. De hoeveelheid is voor ongeveer vier personen (of twee personen en vier kleine personen).







Nodig
  • 125 gram pepernoten + handvol verkruimeld voor over de tiramisu
  • 1 kopje sterke espressokoffie
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 250 gram mascarpone
  • 20 gram poedersuiker
  • scheutje sinaasappelsap (man heeft het sap van 2 perssinaasappels gebruikt)
  • 1/2 tl vanille-extract

Bereiding
  1. Strooi de 125 gram pepernoten over de bodem van een schaal.
  2. Besprenkel deze met de koffie.
  3. Klop de mascarpone los met de koekkruiden, vanille-extract, poedersuiker en het sinaasappelsap tot een romig geheel.
  4. Giet dit mengsel over de pepernoten en zet de schaal ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Verkruimel de rest van de pepernoten en strooi dit vlak voor het serveren over de tiramisu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten