Nodig
- 450 gram semola (harde tarwegries)
- 125 gram volkoren meel
- 1 1/2 tl zout
- 11 gram gedroogde gist
- 4 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 360 ml lauwwarm water
- 2 el olijfolie
- sesamzaadjes
Bereiding
- Los de gist op in het water en laat even staan.
- Meng de bloem en meel door elkaar en roer het zout erdoorheen.
- Voeg het gistmengsel, de knoflook, de kruiden en de olijfolie toe en kneed er snel een soepel deeg van.
- Doe het deeg in een kom en dek af met plastic. Zet op een warme plek te rijzen, totdat de omvang verdubbeld is.
- Kneed het deeg zachtjes door en rol er een lange slang van (ongeveer 50 cm). Leg deze in de letter S (of iedere andere gewenste vorm, wat maakt het uit)
- Zet het deeg afgedekt nog een half uur rijzen (op een warme plaats).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Sprenkel het deeg met wat water en strooi er sesamzaadjes op.
- Bak in ongeveer 25 minuten gaar. Als je 'plok' hoort als je met een houten lepel op de onderkant slaat, dan is het brood gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten