Nodig
- 800 ml kippenbouillon
- serehstengel, doormidden en opengesneden
- flinke sjalot, heel fijn gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 cm verse gember, geraspt
- 200 ml kokosmelk
- 150 gram gerookte kip
- evt een chilipeper
- 50 gram rijstnoedels
Bereiding
- Fruit in wat olie de sjalot en de knoflook op laag vuur glazig (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de gember, serehstengel en de bouillon toe en laat dit ongeveer een kwartier koken.
- Bereid in de tussentijd de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Haal de serehstengel uit de bouillon, voeg de gerookte kip en de kokosmelk en de noedels (en eventueel de chilipeper) toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met wat peper en, als je het hebt, garneer met wat verse korianderblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten