8 januari 2013

Pasta met tonijn en kaneel











 

Na de drukke kerstdagen was het tijd voor een stapje terug qua hoeveelheid. Uiteraard niet qua smaak. Door de vrije dagen hadden we eindelijk weer eens tijd om uitgebreid in onze kookboeken te lezen. Doel was wat recepten uitzoeken die snel en goedkoop zijn, zodat de maand januari budgettechnisch goed doorstaan kan worden. Uit een van de kookboeken van Jamie Oliver ('Kook met Jamie') trof echtgenoot dit pastarecept. Snel, eenvoudig en goedkoop. Precies wat ik zocht. Wij maken zelf pasta, ook deze holle pasta, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de gedroogde variant. Kies echt holle pasta, zodat de saus lekker in en om de pasta komt te zitten. In het recept hoort een Spaanse rode peper, maar die heb ik er niet doorheen gedaan. Op de een of andere manier vind ik hete pastasaus niet zo denderend. Wat erg verrassend was, was de smaak van kaneel. Dat had ik zelf nooit bij tonijn en tomaat gecombineerd. Maar het is echt lekker. Het oudste èn jongste kind hebben heerlijk zitten eten en verbaasden ons door nog een keer op te scheppen. Ik denk eerlijk gezegd, dat dat vooral kwam doordat ze niet doorhadden dat er tonijn door de saus zat...
      Nodig (4 personen)
  • olijfolie
  • 1 (rode) ui, fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kaneel
  • verse basilicum, steeltjes gehakt en blaadjes apart
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 blikken tonijn op olijfolie
  • (zee)zout en peper naar smaak
  • 500 gram rigatoni of penne
  • geraspte schil van een citroen
  • citroensap
  • handvol verse Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
  1. Fruit in de olijfolie de ui, knoflook, kaneel en de fijngehakte steeltjes van het basilicum kort aan op laag vuur. Mocht je toch die Spaanse peper gebruiken, fruit die dan mee.
  2. Zet het vuur hoog en voeg de tomaten en de tonijn toe. Druk de tomaten met een pollepel kapot. Voeg wat zout naar smaak toe. Breng aan de kook.
  3. Laat dit mengsel ongeveer 20 minuten tegen de kook aan pruttelen.
  4. Kook intussen de pasta gaar.
  5. Breng de pastasaus op smaak met peper.
  6. Vermeng de pasta met de citroenschil, het citroensap en de basilicumblaadjes en meng dit door de tonijnsaus. Serveer met de versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten