
- 2 el olijfolie
- 225 gram prei, in ringen
- 25 gram verse gember, geraspt
- 675 gram pastinaak, grof gesneden
- 3 dl witte wijn
- 1,2 liter groentenbouillon
- zout en peper
- creme fraiche en paprikapoeder om te garneren
Bereiding
- Haal van de pastinaak met een dunschiller een paar reepjes. Frituur deze in olie (170 graden) kort.
- Verhit de olie in een pan en voeg de prei en gember toe. Bak 2-3 minuten op laag vuur totdat de prei zacht begint te worden.
- Voeg de pastinaak toe en bak nog 7-8 minuten, totdat de pastinaak zacht begint te worden.
- Giet de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20-30 minuten pruttelen (totdat de pastinaak zacht is).
- Pureer de soep in een blender of keukenmachine glad en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep opnieuw.
- Garneer de soep met wat creme fraiche en paprikapoeder en voeg de gefrituurde pastinaakchips toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten