3 februari 2013

Gekruide pastinaaksoep

Gisteren keek ik bij vrienden het boek "De Soepbijbel" in. Voor mij als soepliefhebster een geweldig leuk boek. Ik heb meteen de koe bij de hoorns gevat en er vandaag een recept uit gemaakt. Een soep met pastinaak, helemaal van deze tijd. De onderstaande hoeveelheid is voldoende voor vier personen.









Nodig
  •  3 grote pastinaken
  • olie
  • 1 ui
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 1,5 dl room of creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gele mosterdzaadjes

Bereiding
  1. Schil en snij de pastinaak. Pel en snij de ui. Fruit beide even kort aan in olie.
  2. Roer dan de koriander, komijn, kurkuma en chilipoeder erdoorheen en fruit nog een minuutje of wat.
  3. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met wat peper. Breng aan de kook.
  4. Doe een deksel op de pan en laat doorkoken, totdat de pastiaaak gaar is.
  5. Laat even afkoelen en pureer dan de soep helemaal glad.
  6. Doe de soep terug in de pan en roer de room erdoorheen. Verwarm op laag vuur.
  7. Snij het teentje knoflook in dunne reepjes klein.
  8. Verwarm wat olie in een koekenpan en verhit de knoflookreepjes en de mosterdzaadjes. Let op, want de knoflook kan snel bruin worden. Zodra de mosterdzaadjes gaan springen, is dit klaar.
  9. Schep de soep op en strooi de mosterdzaadjes-met-knoflookreepjes er direct overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten