3 maart 2013

Spaghetti carbonara

Eentje in de categorie: snel en makkelijk. Spaghetti carbonara. Alhoewel je het calorietechnisch vast niet iedere week zou moeten eten, is het op zijn tijd erg geslaagd. Het recept is eenvoudig, de ingrediƫnten heb ik vrijwel altijd in huis en de smaak is lekker. Bij ons staat het binnen een kwartier op tafel. Ook hier geldt weer: je kunt gedroogde spaghetti gebruiken, maar uiteraard ook zelfgemaakte verse spaghetti. Het lijkt dat dat meer tijd kost, maar dat is niet waar. Versgedraaide pasta hoeft maar een minuutje of vier te koken, terwijl gedroogde pasta meer kooktijd kent. Ach, je geeft er maar de draai aan die je zelf wilt. Wij eten er vaak een lekkere salade bij.









Nodig
  • olijfolie
  • 100 gram pancetta in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • spaghetti voor twee personen
  • 2 eieren, geklutst
  • 40 gram parmezaan, geraspt 
  • 40 gram pecorino, geraspt (als je die niet gebruikt, kun je ook totaal 80 gram parmezaan gebruiken)

Bereiding
  1. Kook de spaghetti gaar.
  2. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de knoflook even aan. Doe er de blokjes pancetta bij en laat dit goed bakken. Let op, dat de knoflook niet verbrandt.
  3. Als de pancetta krokant genoeg is (kijk maar wat je zelf het lekkerst vindt), haal dan de pan van het vuur en roer de eieren erdoorheen. De eieren moeten goed door de warme pasta heen geroerd worden, zodat de pasta bedekt is en de eieren niet meer rauw zijn.
  4. Roer dan de helft van de geraspte kazen erdoorheen en breng op smaak met wat peper.
  5. Serveer met de rest van de geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten