Nodig (4 personen)
- 2 kopjes rijst
- 2,5 kopjes kokosmelk met water (totaal ongeveer 400 ml kokosmelk) (of santen aangevuld met water)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl kurkuma/koenjit
- 1 tl (Surinaamse) kerriepoeder
- 1 blaadje djeroek poeroet (kun je ook weglaten)
Bereiding
- Snij de ui en knoflook ragfijn.
- Verwarm in de pan, waarin je ook de rijst gaat koken, wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook glazig.
- Voeg de kurkuma en kerriepoeder toe en fruit dit nog ongeveer een minuut.
- Voeg de rijst toe en blijf roeren, totdat de rijstkorrels glazig worden.
- Voeg dan de kokosmelk toe en het blaadje djeroek poeroet. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de rijst in ongeveer 10 minuten gaar koken. De rijst is klaar als al het vocht is opgenomen door de rijst. Zet de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel op de pan nog 10 minuten rusten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten