Nodig
- 125 gram geraspte kokos
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/4 tl laos
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl serehpoeder
- beetje citroenrasp
- 1/2 el goela djawa (of bruine basterdsuiker)
- 1/2 el tamarinde
- beetje olie
- 50 gram gezouten pinda's
Bereiding
- Snij de ui heel fijn. Fruit deze samen met de uitgeperste knoflook op laag vuur even aan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de laos, koriander, komijn, sereh, goela djawa en citroenrasp toe. Fruit dit allemaal even kort.
- Voeg dan de tamarinde toe en fruit aan, totdat het mengsel iets droger is.
- Voeg de kokos bij en bak deze op laag vuur bruin. Blijf wel steeds roeren, want kokos kan snel aanbranden.
- Laat de seroendeng in een platte schaal afkoelen. De seroendeng kan tijdens het afkoelen gaan klonteren, roer dan met een vork alles even los.
- Hak de pinda's doormidden en roer deze door de seroendeng heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten