3 februari 2013

Seroendeng

Seroendeng is eenvoudig te maken en is heerlijk als een bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Het recept is eigenlijk met wat sambal erdoorheen, maar zelf vind ik dat minder lekker. Maar voel je vrij om er wat doorheen te doen. Je kunt seroendeng een paar weken bewaren in een afgesloten blik.








Nodig
  • 125 gram geraspte kokos
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl laos
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl serehpoeder
  • beetje citroenrasp
  • 1/2 el goela djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1/2 el tamarinde
  • beetje olie
  • 50 gram gezouten pinda's

Bereiding
  1. Snij de ui heel fijn. Fruit deze samen met de uitgeperste knoflook op laag vuur even aan.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de laos, koriander, komijn, sereh, goela djawa en citroenrasp toe. Fruit dit allemaal even kort.
  3. Voeg dan de tamarinde toe en fruit aan, totdat het mengsel iets droger is.
  4. Voeg de kokos bij en bak deze op laag vuur bruin. Blijf wel steeds roeren, want kokos kan snel aanbranden.
  5. Laat de seroendeng in een platte schaal afkoelen. De seroendeng kan tijdens het afkoelen gaan klonteren, roer dan met een vork alles even los.
  6. Hak de pinda's doormidden en roer deze door de seroendeng heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten