15 april 2013

Citroenravioli met geitenkaas

Het was misschien nog niet opgevallen, maar de laatste tijd ben ik in de ban van de recepten van Ottolenghi. Zijn recepten zijn smaakvol, mediterraans en weer eens wat anders. Uit het boek Plenty (alleen vegetarische gerechten) komt dit recept. Het vergt even wat tijd om de ravioli te maken, maar het is het waard. Op de foto zie je mijn eerste serie ravioli met gewone peper. Maar het recept schrijft roze peperkorrels toe. Ik heb deze de tweede keer gebruikt en eerlijk is eerlijk: ze geven net even wat meer schwung aan de pasta dan gewone peper (alhoewel die ook prima is). Ik vond de roze peperkorrels overigens in de toko. Het recept van Ottolenghi geeft aan dat je wat citroenschil over de pasta kunt strooien. Ik heb limoenschilletjes gebruikt, omdat ik dat wel vrolijk vond staan. Ook de raapzaadolie geeft een lekkere smaak aan de pasta. Te koop in de supermarkt.

Om dit recept te maken moet je wel een pastamachine hebben. De pasta moet namelijk flinterdun worden gerold en uiteraard zal dat ook wel met een deegroller kunnen, maar ik sta niet in voor de spierpijn die dat zal opleveren.


Nodig (voor ongeveer 36 stuks)
  • 3 el olijfolie
  • 3 grote eieren
  • 330 gram pastabloem (type 00)
  • 1/4 tl geelwortelpoeder
  • geraspte schil van 3 citroenen
  • 300 gram zachte verse geitenkaas
  • wat chilivlokken
  • peper
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 2 tl roze peperkorrels
  • 1 tl gehakte dragon
  • geraspte schil van een citroen of limoen
  • raapzaadolie

Bereiding
  1. Maak eerst het pastadeeg. Klop de eieren en de olijfolie door elkaar en voeg er de geelwortelpoeder, de citroenrasp en de bloem bij. Kneed snel een soepel deeg. Leg het deeg een half uurtje te rusten in de koelkast.
  2. Rol er dan lange dunne lappen van. Strooi steeds wat bloem over de lappen deeg.
  3. Maak de vulling door de geitenkaas, de chilivlokken en de peper door elkaar heen te prakken.
  4. Steek met een glas (of uitsteekvorm, ongeveer 7 cm doorsnee) rondjes uit de plakken deeg. Bestrijk steeds een plakje met eiwit, leg er een bolletje kaas op en duw een tweede rondje erop. Druk de randen goed aan en zorg dat er geen lucht tussen de twee plakken zit. Het worden bolle kussentjes met een rand van ongeveer een centimeter breed. Sluit de randen zo stevig op elkaar, dat je niet meer ziet dat het eigenlijk twee plakjes zijn.
  5. Leg de ravioli op een bord of bakblik en dek af met een theedoek. Laat ze ongeveer een kwartiertje met rust. Je schijnt ze ook een dag van de tevoren te kunnen maken, leg ze dan in de koelkast, afgedekt met plastic folie.
  6. Kook de pasta in ongeveer 2-3 minuten beetgaar. Leg ze op een bord, besprenkel met de raapdzaadolie en strooi de roze peperkorrels, dragon en citroenschilletjes erover heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten