
Nodig (voor 8 broodjes)
- 350 gram bloem
- snuf zout
- 7 gram gedroogde gist
- 2 tl honing
- 1 dl olijfolie
- 1 dl water
- 150 gram feta
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 75 gram zachte boter
- 2 eidooiers (1 losgeklopt voor het bestrijken van het deeg en 1 voor in het kaasmengsel)
- 1 el karwijzaad
- peper
- 1/2 tl paprikapoeder
Bereiding
- Maak eerst het deeg door de bloem te vermengen met de gist, zout, honing, water en olijfolie. Kneed snel een soepel deeg en zet dit afgedekt op een warme plaats te rijzen (ongeveer een uur).
- Verbrokkel de feta en meng deze met de knoflook, boter, peper, paprikapoeder, karwijzaad en 1 eidooier.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in acht balletjes en rol ieder balletje uit tot een platte ovaal.
- Schep op iedere plak deeg wat vulling en trek de uiteinden van het deegplakje uit, vorm een soort van kano. Knijp de uiteinden goed dicht, zorg dat er geen vulling uit kan lopen.
- Bestrijk de broodjes met de andere eidooier. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten