30 oktober 2013

Geroosterde paprikatomatensoep

Een hele hap, die titel. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept voor een soep op het blog plaatste. Dit keer een geroosterde groentensoep. Deze soep is makkelijker dan makkelijk qua bereiding. Een kind kan de was doen, zeg maar. Men neme wat uien, knoflooktenen, tomaten en gegrilde paprika, wat kruiden voor de smaak en wat bouillon. O ja, en een hete oven en blender. En een kop koffie met tijdschrift voor in de tussentijd. Een tijdje geleden kocht ik een blikje gerookte paprikapoeder. De smaak is intens, echt gerookt. Voorzichtigheid is dan ook geboden. Als je niet oppast dan overheerst de smaak. Maar als je het poeder gebruikt, geeft dat wel zo'n boost aan het gerecht. Helaas dit keer geen foto, die houden jullie nog te goed.


Nodig
  • 3 uien, in vieren gesneden
  • 3 tenen knoflook, in de schil
  • 5 grote tomaten, in vieren en van zaadjes ontdaan
  • 2 gegrilde rode paprika
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 750 ml bouillon
  • handvol basilicumblaadjes
  • naar believen wat gehakte rauwe amandelen
  • olijfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakblik in met wat olijfolie en leg er de uienparten, knoflooktenen, tomatenparten (velkant onder) en paprika op. Besprenkel nog met wat olijfolie en bestrooi met de tijm en peper.
  3. Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten gaar.
  4. Knijp dan de knoflooktenen uit boven de blender en voeg de rest ook toe. Doe ongeveer 3/4 van de basilicumblaadjes erbij en voeg ook de gerookte paprikapoeder toe. Blender alles zo fijn als dat je zelf wilt.
  5. Voeg de bouillon in delen toe, net zoveel totdat je de gewenste dikte van de soep bereikt.
  6. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes en de gehakte amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten