Nodig
- 3 grote pastinaken
- olie
- 1 ui
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- 1,2 l kippenbouillon
- 1,5 dl room of creme fraiche
- 1 teentje knoflook
- 2 tl gele mosterdzaadjes
Bereiding
- Schil en snij de pastinaak. Pel en snij de ui. Fruit beide even kort aan in olie.
- Roer dan de koriander, komijn, kurkuma en chilipoeder erdoorheen en fruit nog een minuutje of wat.
- Voeg de bouillon toe en breng op smaak met wat peper. Breng aan de kook.
- Doe een deksel op de pan en laat doorkoken, totdat de pastiaaak gaar is.
- Laat even afkoelen en pureer dan de soep helemaal glad.
- Doe de soep terug in de pan en roer de room erdoorheen. Verwarm op laag vuur.
- Snij het teentje knoflook in dunne reepjes klein.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en verhit de knoflookreepjes en de mosterdzaadjes. Let op, want de knoflook kan snel bruin worden. Zodra de mosterdzaadjes gaan springen, is dit klaar.
- Schep de soep op en strooi de mosterdzaadjes-met-knoflookreepjes er direct overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten