Nodig
- 300 gram bloem
- 1 el azijn
- snufje zout
- 50 ml olijfolie
- lauwwarm water
Bereiding
- Meng de bloem met azijn, zout en olijfolie en schenk er al knedend net zoveel lauwwarm water bij totdat het een soepel, elastisch deeg is geworden. Zet dit deeg afgedekt weg totdat je het gebruikt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de gewenste vulling.Rol het deeg plat en dun uit.
- Bekleed een pasteitjesvorm met het deeg en vul met de gewenste vulling. Als je geen pasteitjesvorm hebt, dan kun je ook met een ronde vorm (ongeveer 8 cm) rondjes uit het deeg steken. Leg wat vulling in het midden van dit rondje en vouw het rondje als een driehoek in.
- Leg het pasteitje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk royaal met olijfolie en versier desgewenst met (zwart) sesamzaad of maanzaad. Doe dit met alle pasteitjes.
- Bak de pasteitjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten