Het recept voor de vulling komt uit het boek "Jeruzalem" van Ottolenghi. Laat je niet afschrikken door de lijst van ingrediënten.
Nodig
- deeg voor pasteitjes
- 250 gram lamsgehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 middelgrote tomaten, in hele kleine blokjes gesneden
- 3 el lichte tahinpasta
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen piment
- 1/8 tl cayennepeper
- 25 gram bladpeterselie, fijngesneden
- 1 el citroensap
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 el sumak
- 25 gram pijnboompitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het deeg klaar.
- Meng in een kom alle overige ingrediënten behalve de pijnboompitjes door elkaar. Bak dit in een koekenpan kort aan, zodat het gehakt gaar is.
- Rol het deeg dun uit.
- Vorm een pasteitje (met een vorm of door een cirkel van 8 cm uit het deeg te drukken) en vul deze met wat gehaktmengsel. Voeg wat pijnboompitten toe en sluit het pasteitje.
- Leg het pasteitje op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit, totdat het gehaktmengsel of het deeg op is.
- Bestrijk de pasteitjes met wat olijfolie en bestrooi als je wilt met wat sesamzaad of maanzaad.
- Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten