Nodig
- 3 uien, in vieren gesneden
- 3 tenen knoflook, in de schil
- 5 grote tomaten, in vieren en van zaadjes ontdaan
- 2 gegrilde rode paprika
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zwarte peper
- 750 ml bouillon
- handvol basilicumblaadjes
- naar believen wat gehakte rauwe amandelen
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een bakblik in met wat olijfolie en leg er de uienparten, knoflooktenen, tomatenparten (velkant onder) en paprika op. Besprenkel nog met wat olijfolie en bestrooi met de tijm en peper.
- Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten gaar.
- Knijp dan de knoflooktenen uit boven de blender en voeg de rest ook toe. Doe ongeveer 3/4 van de basilicumblaadjes erbij en voeg ook de gerookte paprikapoeder toe. Blender alles zo fijn als dat je zelf wilt.
- Voeg de bouillon in delen toe, net zoveel totdat je de gewenste dikte van de soep bereikt.
- Garneer met de rest van de basilicumblaadjes en de gehakte amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten