Om dit recept te maken moet je wel een pastamachine hebben. De pasta moet namelijk flinterdun worden gerold en uiteraard zal dat ook wel met een deegroller kunnen, maar ik sta niet in voor de spierpijn die dat zal opleveren.
Nodig (voor ongeveer 36 stuks)
- 3 el olijfolie
- 3 grote eieren
- 330 gram pastabloem (type 00)
- 1/4 tl geelwortelpoeder
- geraspte schil van 3 citroenen
- 300 gram zachte verse geitenkaas
- wat chilivlokken
- peper
- 1 eiwit, losgeklopt
- 2 tl roze peperkorrels
- 1 tl gehakte dragon
- geraspte schil van een citroen of limoen
- raapzaadolie
Bereiding
- Maak eerst het pastadeeg. Klop de eieren en de olijfolie door elkaar en voeg er de geelwortelpoeder, de citroenrasp en de bloem bij. Kneed snel een soepel deeg. Leg het deeg een half uurtje te rusten in de koelkast.
- Rol er dan lange dunne lappen van. Strooi steeds wat bloem over de lappen deeg.
- Maak de vulling door de geitenkaas, de chilivlokken en de peper door elkaar heen te prakken.
- Steek met een glas (of uitsteekvorm, ongeveer 7 cm doorsnee) rondjes uit de plakken deeg. Bestrijk steeds een plakje met eiwit, leg er een bolletje kaas op en duw een tweede rondje erop. Druk de randen goed aan en zorg dat er geen lucht tussen de twee plakken zit. Het worden bolle kussentjes met een rand van ongeveer een centimeter breed. Sluit de randen zo stevig op elkaar, dat je niet meer ziet dat het eigenlijk twee plakjes zijn.
- Leg de ravioli op een bord of bakblik en dek af met een theedoek. Laat ze ongeveer een kwartiertje met rust. Je schijnt ze ook een dag van de tevoren te kunnen maken, leg ze dan in de koelkast, afgedekt met plastic folie.
- Kook de pasta in ongeveer 2-3 minuten beetgaar. Leg ze op een bord, besprenkel met de raapdzaadolie en strooi de roze peperkorrels, dragon en citroenschilletjes erover heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten