Nodig (voor ongeveer 18 broodjes)
- 600 gram bloem
- 30 gram bakpoeder (of twee zakjes)
- 1,25 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 ei
- 250 tot 300 gram Griekse yoghurt
- 120 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- eventueel wat zaden of pitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vermeng de bloem, bakpoeder, suiker en zout en roer goed door. Voeg dan de yoghurt, melk, ei en olie toe.
- Kneed er een mooi soepel deeg van. Als het deeg te droog is, voeg dan nog wat meer yoghurt toe.
- Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een bakblik. Geef een inkeping aan de bovenkant. Bestrijk de broodjes met wat melk en strooi er desgewenst wat zaden of pitjes op.
- Bak de broodjes in 20-25 minuten gaar en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten